zbavit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZBAVIT kal. bised.

  • 1. E argëtoj dikë, e bëj që të dëfrehet dhe ta kalojë kohën në mënyrë të këndshme. I zbaviti shokët. Shëtitja i zbaviti.
  • 2. I heq mërzinë dikujt me shaka, me argëtime etj., bëj që të harrojë një shqetësim a një hidhërim, e sjell në qejf. E zbaviti me shakara.