zbaticë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZBATICË f.

  • 1. Ulje e nivelit të ujit të detit, që përsëritet dy herë në ditë; det i ulur; kund. baticë. Zbatica e detit. Batica dhe zbatica. Koha e zbaticës. Fillon (vjen, bie) zbatica.
  • 2. fig. Periudhë uljeje a tërheqjeje e një lëvizjeje a e një veprimtarie, koha e dobësimit të diçkaje; rënie. Zbaticë e përkohshme. Zbatica e lëvizjes (e revolucionit).