zbarkoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZBARKOJ jokal. usht.

  • 1. Zbres nga anija, nga aeroplani etj. në tokën e kundërshtarit ose në zonën e pushtuar prej tij për të bërë luftime dhe veprime të tjera ushtarake. Zbarkuan nga deti (nga ajri). Zbarkuan natën.
  • 2. kal. Fut nga deti a hedh nga ajri në tokën e kundërshtarit ose në zonën e pushtuar prej tij trupa e armatime për të bërë luftime dhe veprime të tjera ushtarake. Zbarkuan disa divizione. Zbarkuan tanke e autoblinda.