zarbë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZARBË f. bised.

  • 1. Leckë e vjetër, zhele. E fshiu me zarbë. E lau dyshemenë me zarbë. Ishte bërë zarbë këmisha.
  • 2. mospërf. Qen rrugësh. Sillej (bridhte) si zarbë.
  • 3. shar. Njeri i ndytë, i pavlerë dhe që bredh rrugëve, rrugaç. Ik, mor zarbë!