xhore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

XHORE f.

  • 1. Shkop i madh, i trashë e me një kokë në majë; çomange; topuz. Preu një xhore. E goditi me xhore.
  • 2. fig. Njeri i trashë dhe i pagdhendur, i paditur; njeri i veshur pa kujdes, i palarë e i pakrehur (sidomos për gratë).