xhokë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

XHOKË f.

  • Veshje e sipërme dhe e trashë prej shajaku për gra e për burra, pa mëngë ose me gjysma mëngësh a me mëngë të gjata të hedhura prapa (sipas krahinave), që shkon deri në brez dhe që ka zakonisht një pjesë me thekë prapa, e cila hidhet mbi kokë. Xhokë e bardhë (e zezë). Xhokë me thekë (me xhufka).
  • Ta pret xhokën dikush shih te PRES I.