xhidavi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

XHIDAVI f.

  • 1. anat. Pjesa e ngritur në fund të zverkut te bagëtitë, që formohet nga zgjatimet e rruazave të shtyllës kurrizore dhe nga majat e shpatullave. Xhidavi e gjerë (e rrumbullakët). Xhidavia e kalit (e gomarit, e lopës). Lartësia në xhidavi.
  • 2. veter. Plagë që i del kafshës në këtë vend nga samari, plagë e rëndë. Iu bë një xhidavi. I hapi një xhidavi.