xhenxhefil

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

XHENXHEFIL m. bot.

  • Bimë barishtore shumëvjeçare e vendeve të nxehta, me gjethe si heshta e me lule të verdha, rizomat e së cilës kanë një lloj vaji dhe përdoren të thara për t'u dhënë erë të mirë pijeve, gatesave etj. Vaj xhenxhefili. Salep me xhenxhefil. Me karafil e xhenxhefil. I hedh xhenxhefil.