xhandarmëri

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

XHANDARMËRI f. përmb.

  • Trupa ushtarake të veçanta në vendet borgjeze ( para Çlirimit edhe në Shqipëri) që përdoren për të mbrojtur rendin shtetëror në fuqi, për të shtypur lëvizjet demokratike e revolucionare dhe për disa detyra të policisë gjyqësore; ndërtesa me zyrat e këtyre trupave. Forcat e xhandarmërisë. Zyrat e (kazermat) e xhandarmërisë. Repartet e xhandarmerisë. Postat e xhandarmërisë. Toger (komandant) i xhandarmërisë. E thirren e (mbajtën) në xhandarmëri.