xhakoni

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

XHAKONI f. fet.

  • 1. Koha që kalon xhakoni në seminar a në shkollën fetare para se të bëhet prift; titulli dhe puna e xhakonit (në vendet ku vepron kisha katolike). Koha e xhakonisë.
  • 2. përmb. Tërësia e xhakonëve, xhakonët.