xhërrokull

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

XHËRROKULL m.

  • Bimë barishtore shumëvjeçare e helmët, me gjethe të shpeshta, të zgjatura e të mprehta në majë, me lule ngjyrëvjollcë të hapët, që mbin nëpër livadhe me lagështi, që lëshon nën tokë një qepujkë ngjyrëkafe dhe që përdoret në mjekësi.