vulgarizim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VULGARIZIM m. libr.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve VULGARIZOJ. VULGARIZOHET. Vulgarizimi i një ideje. Vulgarizimi i një teorie.
  • 2. keq. Mënyrë e paraqitjes së diçkaje, duke e thjeshtëzuar jashtë mase ose duke i shtrembëruar thelbin a përmbajtjen. Shtrembërime dhe vulgarizime. Ra (kaloi) në vulgarizim.
  • 3. Popullarizim. Vulgarizimi i njohurive shkencore.