vozë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VOZË f.

  • Enë druri e madhe, e rrumbullakët e me bark të gjerë, që ndërtohet me dërrasa të përkulura e të shtrënguara me rrathë hekuri dhe që përdoret për të mbajtur bulmet, verë, turshi etj.; sasia e lëndës sa nxë një enë e tillë. Vozë djathi. Vozë vere. Reparti i vozave. Dru voze. Rrathë vozash. Mbush (zbraz) vozën. Gjëmon voza që s'ka verë (që është bosh). fj.u.