vona

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VONA f. vet.

  • Bimë bujqësore që mbillen në pranverë dhe që korren ose vilen brenda vitit vonë në vjeshtë, drithërat e pemët që korren ose që mblidhen në vjeshtë. Mbjellja e të vonave. Vjelja e të vonave. Mbledhin të vonat. Grumbulluan të vonat.