voluntarizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VOLUNTARIZËM m. filoz.

  • Rrymë reaksionare e filozofisë idealiste, që e quan vullnetin e njeriut faktorin e parë e vendimtar për gjithçka dhe që mohon karakterin objektiv të ligjeve e domosdoshmërinë në zhvillimin e natyrës e të shoqërisë njerëzore.