volfram

Nga Wiktionary

VOLFRAM m. kim.

  • Metal i fortë, mjaft i rrallë, me ngjyrë hiri të mbyllët, që shkrin në temperaturë shumë të lartë dhe përdoret kryesisht për fijet e llambave elektrike (simboli W). Burime volframi. Tel volframi. Shkrij volframin.