vllah

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VLLAH m.

  • Pjesëtar i një popullsie që ka ose ka pasur si gjuhë amtare një dialekt rumun dhe që është marrë kryesisht me blegtori. Familjet e vllehve. Gjuha e vllehve.

VLLAH mb.

  • Që lidhet me vllehtë, që është karakteristik për vllehtë, i vllehve; që është krijuar nga vllehtë. Fshat vllah. Veshje vllahe.