vjollcë

Nga Wiktionary

VJOLLCË f. bot.

  • 1. Bimë barishtore shumëvjeçare, me gjethe në trajtën e zemrës, e cila në fillim të pranverës bën lule me ngjyrë të kaltër si në të kuqe dhe me erë të mirë; manushaqe. Ngjyrë vjollce ngjyrë e kaltër si në të kuqe. Erë vjollce. Mbledh vjollca.
  • 2. përd. mb. bised. Që ka ngjyrën e lules së kësaj bime. Fustan vjollcë.