vjetërsirë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VJETËRSIRË f.

  • 1. zakon. Sende a veshje të vjetra, të përdorura a që u ka kaluar koha. Dyqan vjetërsirash. Shitës vjetërsirash. Grumbullon vjetërsirat. Përpunon vjetërsirat. I fali një vjetërsirë.
  • 2. Diçka e vjetër dhe reaksionare, që lidhet me kohën e kaluar dhe që pengon zhvillimin e përparimin; diçka së cilës i ka kaluar koha; e vjetra. Vjetërsirat e kohës së kaluar.