vjelë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VJELË as.

  • Vjelje.
  • Si kofini (si koshi) pas të vjeli (pas të vjelave) shih te KOFIN,~I.

VJELË mb.

  • 1. Që i janë mbledhur frytet a prodhimet, që është vjelë (për një vresht, një pemishte etj.). Kopsht i vjelë. Vresht i vjelë.
  • 2. Që është lexuar dhe i janë nxjerrë pjesët, fjalët a shprehjet që duhen për qëllime kërkimore a studimore. Libër i vjelë. Gazeta të vjela.