vjaskë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VJASKË f.

  • 1. E thelluar e ngushtë në sipërfaqen e diçkaje; e çarë, plasë. Vjaskat e pëllëmbës së dorës. Vjaskat e trungut të drurit. Vjaskat e pushkës (e tytës). usht. vija të thella në trajtë spiraleje brenda tytës së pushkës a të një arme tjetër zjarri, që shërbejnë për t'i dhënë predhës lëvizje dhe shpejtësinë rrotulluese. Gur me vjaska.
  • 2. Gjurmë si vijë që mbetet në një sipërfaqe pas kalimit nëpër të të diçkaje, vazhdë e hollë. Vjaskë gjaku.