vitaminë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VITAMINË f.

  • Lëndë organike, që është e domosdoshme për veprimtarinë jetësore të njeriut e të kafshëve dhe që merret në sasi të vogla bashkë me ushqimin ose e përpunuar në mënyrë kimike. Vitamina A (B, C...). Grupi i vitaminave. Ushqim me vitamina. Përmban vitamina.