vinç-urë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VINÇ-URË f. tek.

  • Vinç që varet e lëviz në një urë të metaltë dhe që shërben për të mbartur pesha të rënda nga një vend në një vend tjetër, zakonisht në uzina, në stacione trenash etj.