vinç-kullë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VINÇ-KULLË f. tek.

  • Vinç zakonisht i palëvizshëm, në trajtën e një kulle a të një shtylle të lartë, që ka një krah të lëvizshëm nga të gjitha anët dhe që shërben për ngarkim e shkarkim ose në ndërtime.