vijimësi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VIJIMËSI f.

  • Të qenët i vijueshëm, të qenët i pandërprerë; vazhdimësi. Vijimësia kulturore (gjuhësore). Aspekti i vijimësisë. gjuh. aspekt që tregon se veprimi rrjedh dhe shtjellohet në kohën për të cilën flasim. Siguron vijimësinë.