vijëz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VIJËZ f.

  • 1. Vijë e hollë dhe e vogël, që është pjesë e një figure gjeometrike, e një vizatimi etj.; vizë. Me vijëz në mes. Vijëz e hequr lehtë.
  • 2. Gjurmë a e thelluar e hollë dhe e vogël që lë diçka në një sipërfaqe; vijë. Vijëz gjaku. Vijëzat e fytyrës (e dorës).