vigël

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VIGËL I f.

  • Vegël e thjeshtë, që përbëhet nga dy dërrasa të bashkuara njëra me tjetrën dhe nga katër këmbë, me të cilën mësohen fëmijët e vegjël të ecin; kular. E vuri fëmijën në vigël.

VIGËL II f.

  • 1. Ajka e qumështit, mazë. I mori viglën qumështit.
  • 2. fig. Pjesa më e mirë e diçkaje, ajka; thelbi.