vidh

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

VIDH m. bot.

  • 1. Dru i lartë që rritet nëpër pyje, me trung të drejtë, me kurorë të gjerë, me gjethe vezake të mprehta në majë, me lëvore në ngjyrë të kuqërremtë, që ka lëndë të fortë dhe përdoret në ndërtim e për mobilie. Dru vidhi. Kurora e vidhit. Trung vidhi.
  • 2. Caracë. Vidhet e fshatit. Hipi në një vidh.