viadukt

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VIADUKT m. ndërt.

  • Urë e gjatë dhe e lartë, që ndërtohet mbi vende të lugëta ose mbi një rrugë për të kaluar trenat ose automjetet; mbikalim. Viadukt hekurudhe. Këmbët e viaduktit. Ndërtuan një viadukt.