vezore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VEZORE f.

  • 1. anat. Gjëndër gjinore e femrës në trajtë vezake, ku përftohen vezët. Vezorja e gruas. Vezorja e kafshëve.
  • 2. bot. Pjesa e poshtme dhe e fryrë e pistilit të lules, që formohet pas pjalmimit të saj. Vezorja e lules.