vezme

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VEZME f. kryes.

  • 1. Qese e vogël prej lëkure, që mbërthehet në rripin e mesit dhe që shërben për të mbajtur fishekët, fishekore. Vezmja e fishekëve. Kapakët e vezmeve. Mbushi (ngjeshi) vezmet.
  • 2. vjet. Kuti e vogël me kapak ku mbahej baruti.