vetullore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VETULLORE f.

  • Vend i mbathur me dhe rrotull rrënjës së një peme (zakonisht rrotull rrënjës së ullinjve në faqet e një kodre), që është rrethuar me mur, me gardh ose me plisa, për të grumbulluar lagështinë e nevojshme dhe për të penguar gërryerjen; brezare e vogël. Vetullore peme. Vetulloret e ullinjve. Balli i vetullores. I mbjellin në vetullore.