vetëqenie

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VETËQENIE f. libr.

  • 1. Qenia e materies pavarësisht nga ndërgjegjja, karakteri parësor i materies kundrejt ndërgjegjes. Vetëqenia e materies.
  • 2. Qenia dhe jetesa si diçka më vete, qenia e mëvetësishme, mëvetësi. Vetëqenia e përsosja e gjuhës shqipe. Kombet mbrojnë vetëqenien.