veshore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VESHORE f.

  • 1. Secila nga dy llapat anësore të kokores a të një kapele, që lëshohen poshtë dhe mbulojnë dy anët e kokës së njeriut. Veshore të gjera. Veshoret e shapkës. Veshore prej lëkure. Kapelë me veshore. Uli (mbërtheu) veshoret.
  • 2. Kusi e madhe bakri me dy veshë anash.
  • 3. vet. Veshoke. Veshoret e kalit.