veshlepur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VESHLEPUR m. bot.

  • Bimë barishtore njëvjeçare, me kërcell zvarritës, me gjethe të zgjatura si vesh lepuri, me lule të bardha në trajtë kupe dhe me frytin si kapsulë të mbushur me fara të helmëta, që mbin zakonisht nëpër arat me grurë.