veshak

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VESHAK m.

  • 1. Vesh rrushi bistak, veshul.
  • 2. Pjesë e dalë dhe e zgjatur anash në një send, në një vegël etj., vesh. Veshakët e parmendës.

VESHAK mb.

  • 1. Që i ka veshët të dalë, që bie në sy nga veshët; veshllapush. Njeri veshak.
  • 2. Me veshë (për kapelat). Shapkë (kapë) veshake.