veshëz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VESHËZ mb. Spec.

  • Që përdoret për të veshur muret, orenditë etj. Pllakë veshëse. Gur veshës për zbukurim.

VESHËZ I f.

  • Pjesë e parmendës që vihet pas plorit dhe që shërben për të hedhur dheun anash. vesh, llapar. Parmendë me veshëz. U thye veshëza.

VESHËZ II f.

  • Gërshërëza.