verzomë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VERZOMË f.

  • 1. Rrjetë e madhe peshkimi, me plumbça të vegjël në një anë, me të cilën gjuajnë në det e në liqen, duke rrethuar me të një copë vend e duke e tërhequr zvarrë në ujë; plumbçë, gribë. Zënë peshk me verzomë.
  • 2. Rrjetë e madhe prej litari, që e qepin anash si thes dhe e përdorin për të mbartur bar, kashtë etj. me kafshë.
  • E bëri verzomë diçka e ngatërroi tepër.