vermut

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VERMUT m.

  • Pije alkoolike e ëmbël, që përgatitet nga vera e bardhë a e kuqe, duke i shtuar kësaj pelin ose barëra të tjera të hidhura e me erë të mirë dhe që përdoret zakonisht si aperitiv; një sasi e kësaj pijeje sa nxë një gotë. Vermut me akull. Një shishe (një gotë) vermut. Pinë nga një vermut.