verdhëz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VERDHËZ f. mjek.

  • 1. Sëmundje ngjitëse që dëmton sidomos mëlçinë e zezë dhe që i jep lëkurës e syve të të sëmurit ngjyrë të verdhë. I sëmurë me verdhëz. E zuri (iu ngjit) verdhëza.
  • 2. Gjendje fiziologjike, në të cilën njeriut i zverdhet lëkura. Verdhëza e të porsalindurve. Verdhëza e grave shtatzëna.