venjë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VENJË f. bot.

  • Shkurre jo e lartë e viseve malore, me lëvore ngjyrë hiri të errët, me degë të holla, me gjethe në trajtë flluskash në degët e sipërme e në trajtë halash në degët e poshtme, që bën kokrra të trasha me fara brenda dhe përdoret për të bërë vegla shtëpiake e sende zbukurimi.