vençë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VENÇË f.

  • 1. Vendi ku shtypet rrushi për të bërë verë dhe mbahet shkelësi.
  • 2. Verë e hollë e shumë e butë, verë e dorës së dytë, që nxirret duke shpëlarë me ujë bërsitë e rrushit.