vektor

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VEKTOR m. mat. fiz.

  • Segment që ka një drejtim dhe kah të caktuar; madhësi, që përveç vlerës numerike, ka edhe një drejtim dhe kah të caktuar në hapësirë. Vektorë paralelë. Vektori i shpejtësisë. Kahu i vektorit. Koordinatat e vektorit.