ve

Nga Wiktionary

VE f.

  • Vezë. Ve pule (rose, pate). Ve zogu. Një kokërr ve. Bën ve.
  • Lule veje (veze) bot. shih te LUL/E,~JA.

VE f.

  • Grua, së cilës i ka vdekur burri dhe nuk është martuar më, grua e ve, vejushë.

VE m.

  • Burrë, të cilit i ka vdekur gruaja dhe nuk është martuar më, burrë i ve, vejan.

VE mb.

  • Që i ka vdekur bashkëshorti ose bashkëshortja dhe nuk është martuar më. Burrë i ve. Grua e ve. Mbeti e ve.