vazhdim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VAZHDIM m.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve VAZHDOJ, VAZHDOHET. Vazhdimi i shkollës. Vazhdimi i bisedimeve (i përpjekjeve). Vazhdimi i studimeve. Muaji (viti) në vazhdim ky muaj (ky vit). Është në vazhdim vazhdon.
  • 2. Diçka që vijon a që vjen më pas pa ndërprerje, diçka që ndjek menjëherë një pjesë tjetër dhe bashkë me këtë përbën një të tërë; vijim. Vazhdimi i tregimit (i artikullit). Të shohim vazhdimin.