vazelinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VAZELINË f.

  • Lëndë e squllët dhe e lyrshme, që nxirret nga nafta e që përdoret për të zbutur lëkurën a plagën ose në teknikë e në industri për të lyer pjesët që fërkohen. E leu me vazelinë.