vatërprishur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VATËRPRISHUR mb.

  • 1. Që ia kanë prishur shtëpinë dhe familjen, që është pa shtëpi e pa familje; i shkretë; si mallk. që iu prishtë e iu shkretoftë vatra; vatërshuar, pragshuar.
  • 2. Përd. em. sipas kuptimit të mbiemrit.