vartës

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VARTËS mb.

  • 1. Që varet nga dikush tjetër me detyrë më të lartë a me përgjegjësi më të madhe, që varet nga një organ a nëpunës epror dhe drejtohet prej tij. Ndërmarrjet vartëse. Njësitë (repartet) vartëse. Organet vartëse. Komandanti vartës.
  • 2. si em.~, ~I m. sh.~, ~IT. Nëpunës i cili varet nga dikush tjetër me detyrë më të lartë a me përgjegjësi më të madhe, ai që varet nga një organ a nëpunës epror dhe drejtohet prej tij. Propozimet e vartësve. Urdhëroi (njoftoi) vartësit. Mori pëlqimin e vartësve.