vapor

Nga Wiktionary

VAPOR m.

  • Anije me avull; anije e madhe për udhëtarë dhe për mbartur mallra në rrugë të largëta. Vaporët shqiptarë. Vapor oqeanik. Hunda (kuverta, ura) e vaporit. Kiçi i vaporit. Ekuipazhi i vaporit. Kapiteni i vaporit. Ngarkuan (shkarkuan) vaporin. Hipi në vapor. Udhëtuan me vapor.