vandalizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VANDALIZËM m.

  • Shkatërrim barabar e i pamëshirshëm i monumente të artit e të kulturës dhe i të gjitha gjërave me vlerë; plaçkitje e papërmbajtur, e shoqëruar me vrasje e mizori; veprim i egër e barbar, sjellje prej vandali; barbarizëm, mizori. Vandalizmat e fashistëve (e nazistëve, e pushtuesve, e shovinistëve). Veprime (akte) vandalizmi. Bënë vandalizma.